كراشنینیكووا روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا خاطرنشان كرد: ایران در یك ماه اخیر و پس از برگزاری نشست بغداد در چند نوبت خواستار برگزاری نشست كارشناسی شد، اما این خواسته مهم از طرف اتحادیه اروپا نادیده گرفته شد.
وی افزود: اگر تمام جزییات فنی دستور كار روابط ایران و گروه 1+5 در نشست كارشناسی بحث و بررسی می شد، بخش عمده نشست دو روزه مسكو صرف این مسایل نمی شود.
كراشنینیكووا گفت: چنین بنظر می رسد كه غرب علاقمند به حل و فصل مساله هسته ای ایران نیست، در غیراینصورت چطور می توان سهل انگاری آنها در خودداری از برگزاری نشست كارشناسی را توجیه كرد.
تحلیلگر روس خاطرنشان كرد: حفظ تنش ها پیرامون مسایل هسته ای ایران در عرصه بین المللی به نفع آمریكا می باشد زیرا كه واشنگتن از این طریق می تواند بر تهران فشار آورد و از ایفای نقش موثر آن در منطقه و در سطح بین المللی جلوگیری كند.
مدیرعامل انستیتو ابتكارات و تحقیقات سیاست خارجی روسیه گفت: اما ایران در نشست هسته ای مسكو بطور سنجیده رفتار و مواضع بر حق خود را به دیگر طرف ها اعلام كرده و صدها خبرنگار روس و خارجی این واقعه را ثبت و مخابره كردند.
وی گفت: من اطمینان دارم دولت و ملت ایران در این عرصه موفق می شوند و در نهایت حقوق ایران برای انجام فعالیت های هسته ای صلح آمیز در عرصه بین المللی پذیرفته خواهد شد.
خانم كراشنینیكووا با بیان اینكه زمان چندانی برای نشست هسته ای استانبول در سطح كارشناسان باقی نمانده است، اضافه كرد: در این دو هفته باید مقدمات نشست فراهم شود و طرف های ایرانی و اعضای 1+5 باید با انعطاف در این مرحله با یكدیگر همكاری كنند.
وی گفت: ایران ثابت كرده است كه علاقمند به رفع سو ء تفاهات در باره برنامه هسته ای خود می باشد و در این عرصه حسن نیت نشان داده و روند همكاری این كشور با آژانس بین المللی انرژی اتمی و بازرسی های انجام گرفته از مراكز هسته ای این كشور گواه این امر است.
كراشنینیكووا ادامه داد: این رویكرد مثبت ایران باید در مذاكرات آتی با گروه 1+5 چه در سطح مقام ها و چه سطوح كارشناسی لحاظ شود.
وی ابراز امیدواری كرد با آغاز اجرای طرح گام به گام پیشنهادی روسیه، تحریم ها در باره ایران به تدریج لغو شود و اعتماد سازی واقعی در روابط میان این كشور و قدرت های 1+5 و آژانس بین المللی انرژی اتمی صورت گیرد.
اروپام/2242**518